shopify visitor statistics

Rotarytema i april er mødre- og barnhelse

Rotary Internationals tema for april er mødre- og barnhelse. Hver dag risikerer mødre livet ved å føde og hvert år dør millioner av barn av årsaker som kan forhindres. Rotary driver prosjekter som bedrer helsesituasjonen i flere land.


Minst 7 millioner barn under fem år dør hvert år på grunn av underernæring, dårlig helsevesen og utilstrekkelige sanitærforhold. For å bidra til å redusere denne frekvensen, gir Rotary vaksinasjoner og antibiotika til babyer, forbedrer tilgangen til viktige medisinske tjenester, og støtter utdannet helsepersonell for mødre og deres barn.

Rotarys prosjekter sikrer bærekraft ved å styrke lokalsamfunnet til å ta eierskap til helseopplæringsprogrammer. Mødre- og barnehelse er også anerkjent som et av Rotarys syv fokusområder. 

Rotarys innsats bidrar til at helsetjenester av høy kvalitet blir tilgjengelig for sårbare mødre og barn, slik at de kan få et bedre liv. Rotary tilbyr utdanning, vaksinasjoner, fødselspakker og mobile helseklinikker. Kvinner læres hvordan de kan forhindre HIV-smitte fra mor til barn, hvordan de skal amme og hvordan de kan beskytte seg selv og barna mot sykdom. 

Sentralt i Rotary's hjelpeprogrammer står Rotary-fondet, (TRF = The Rotary Foundation). Midler som klubbene har samlet og betalt inn kan senere benyttes til viktige prosjekter. Det er derfor meget viktig at klubbene sørger for innbetalinger til Rotary-fondet. Svært mange ulike prosjekter er støttet via Fondet gjennom årene.

Hjelp til å helbrede krigstraumer hos barn

Nye og dagsaktuelle utfordringer blir også tatt hånd om av Rotaryklubber i mange land. Og da er bidragene fra Fondet svært viktige.

Et eksempel på dette er det nylig startede tiltaket et sted i fjellene i Polen, der 26 voldstraumatiserte barn gis en sjanse til å bli barn igjen på en Rotaryleir der psykologer forestår terapien.

Støtt opp om Rotary-Fondet! 
Søk om midler fra Rotary-Fondet til gode prosjekter!
Les mer om mødre- og barnehelse ved å følge denne linken (høyreklikk):   https://www.rotary.org/en/our-causes/saving-mothers-and-children


 


 
Fikk du med deg webinaret om bruk av nettsidene våre?

12. mai 2023

Fikk du med deg webinaret om bruk av nettsidene våre?

9. og 11 mai holdt kommunikasjpnskomiteen webinar med mange
gode tips om hvordan du kan gjøre klubbens nettside mer attraktiv.
Trykk på bildet og les mer.

Kommunikasjonskomiteen inviterer til webkurs 11. mai kl. 20

10. mai 2023

Kommunikasjonskomiteen inviterer til webkurs 11. mai kl. 20

Blir du frustrert når du legger ut saker på nettsida, og får ikke til å bruke systemene? Da bør du bli med på digitalt kurs og få mange praktiske, gode tips. Vi har dyktige folk i egne rekker og Tore Jørgen Slettahjell er kursleder på Zoom.

I dag feirer vi frigjøringsdagen

8. mai 2023

I dag feirer vi frigjøringsdagen

Vi flagger over hele landet slik vi gjorde i 1945. Fred og frihet er ikke kommet gratis, og vi må aldri glemme denne delen av vår historie. Rotary fortsetter fredsarbeidet. Les mer om de

Vi inviterer til webkurs i digitale verktøy

8. mai 2023

Vi inviterer til webkurs i digitale verktøy

Praktisk bruk av kommunikasjonsverktøyet vårt. Bli med på digitalt kurs og få mange praktiske, gode tips. Kurset avholdes 9. og 11. mai kl 20-21. Les mer her.

Månedens tema er ungdomstjenesten

7. mai 2023

Månedens tema er ungdomstjenesten

Mai er måneden for Rotarys ungdomsprogrammer. Vi er nå klar for å motta søknader fra dere som har lyst til å reise ut skoleåret 2024/25. Vi har et veldig godt utvekslingsprogram, det er økonomisk gunstig og veldig trygt. Les mer om våre program her.

Rotary Norden 2023 nr. 3

6. mai 2023

Rotary Norden 2023 nr. 3

Mye spennende å lese om ungdomsutveksling og sommerleirtilbud, Rotaracts Europamøte og mye mer. De nordiske Rotaryklubbene gjør en imponerende innsats for Ukraina, Syria og Tyrkia. Les om samfunnsnyttige prosjekter på Sotra, Raufoss, Gol og D2260.

Rotarytema i april er mødre- og barnhelse

21. april 2023

Rotarytema i april er mødre- og barnhelse

Rotary Internationals tema for april er mødre- og barnhelse. Hver dag risikerer mødre livet ved å føde og hvert år dør millioner av barn dør av årsaker som kan forhindres. Rotary driver prosjekter som bedrer helsesituasjonen i flere land..

God påske!

31. mars 2023

God påske!

Vi ønsker aller Rotaryvenner god påske med nyheten om at det er avlevert 500 generatorer til Ukraina. Det var Oslo Rotaryklubb som tok initiativet til aksjonen Power Ukraina. Distriktsguvernør Gunhild Aalstad forteller at distrikt 2305 også ville delta..

Bli med til Manchester!

25. mars 2023

Bli med til Manchester!

Hvert år arrangerer Rotary samling hvor Rotarianere fra store deler av Europa deltar. I år samles medlemmer fra bla. Baltikum, Skandinavia og Storbritannia
i Manchester i september, og du er invitert.
Trykk på bildet og les mer:

Månedens rotarytema er rent vann og sanitærforhold

12. mars 2023

Månedens rotarytema er rent vann og sanitærforhold

Flere Rotaryklubber har i årenes løp engasjert seg i prosjekter i mange land med å skaffe godt drikkevann og gode hygieniske fasiliteter, både som initiativtakere og som partnere i andres prosjekter .Rent vann er avgjørende viktig for å sikre god helse.

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer